Schutting

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Het maakt eigenlijk niet uit of het gaat om het vervangen van een bestaande houten schutting of het plaatsen van een compleet nieuwe schutting. Henderson Creative Living heeft ongetwijfeld een schutting in het assortiment die bij jouw tuin en huis past. In ons complete assortiment composiet schuttingen vind je tal van varianten terug. Of je nu zoekt naar een moderne schutting in bijvoorbeeld zwart of een wat meer traditionele schutting in bruin, we hebben ze in onze collectie.

Alle tuinschermen die je in onze webshop kunt bestellen zijn gemaakt van composiet, een materiaal wat tal van voordelen kent ten opzichte van meer traditionele materialen zoals hout en/of beton. Om het je wat gemakkelijker te maken zullen we alle varianten op deze pagina toelichten met de daarbij behorende voor- en nadelen.

Composiet schutting van Henderson Living

Composiet schutting

Een groot voordeel bij composiet, is het plaatsen van de schutting. Deze kan op ieder moment van het jaar geplaatst worden. Enige waar je aan moet denken is de bodem, je moet palen plaatsen in de grond en als het in de winter gevroren heeft dan is dit natuurlijk niet mogelijk. Het installeren van de tuinscherm is vrij eenvoudig en dit kan verder het hele jaar door. Een ander groot voordeel van composiet, het is nagenoeg onderhoudsvrij. Je hoeft het niet te beitsen of in de olie te zetten. Alleen af en toe schoonmaken is voldoende. Er zal op de tuinscherm (bijna) geen aangroei van mos zijn en het materiaal is recyclebaar en milieuvriendelijk. Daarnaast is composiet een product wat niet sterk zal verkleuren , rot- en schimmelvrij. Wat betreft duurzaamheid springt composiet er echt bovenuit, deze zal zeker minstens 15 jaar mee gaan en hier geven we dan ook garantie op.

 

Schuttingen

Houten schutting

Een houten schutting is natuurlijk ook een optie. Toch kent deze wel enkele nadelen ten opzichte van composiet. Het hout kan gaan rotten, splijten of scheuren. Wanneer je de schutting gaat verwerken kan het materiaal gaan splinteren, dit in tegenstelling tot composiet. De kleur van een houten tuinscherm zal niet hetzelfde blijven, na verloop van tijd zal het hout gaan vergrijzen. Het is dus zaak om de houten tuinscherm goed te onderhouden, door deze te beitsen en te schuren. Verder zal het bij hout mogelijk zijn dat insecten binnendringen in het materiaal. Een voordeel van hout is dat het een erg natuurlijke uitstraling heeft, tegenwoordig is er gelukkig ook genoeg composiet beschikbaar die heel dicht in de buurt van hout komt.

houten schutting

Betonnen schutting

Je kunt natuurlijk kiezen voor een schutting van beton. Realiseer je in dat geval wel dat een betonnen schutting moeilijk te plaatsen is. Dit komt voornamelijk door het gewicht. Het maakt het lastig om de delen te verwerken en te verplaatsen. Planten zullen niet makkelijk tegen beton groeien, dus wil je dit graag wel, kies dan niet voor deze variant schutting. Verder zijn vaak betonnen schuttingen een stuk duurder ten opzichte van de houten variant.

Het is duidelijk dat een composiet schutting veel voordelen kent ten opzichte van de houten en betonnen variant. Uiteraard is het aan jou om de keuze te maken voor een specifiek materiaal. Om je nog verder te helpen met deze keuze is het bij ons gemakkelijk mogelijk om een proefstukje te bestellen. Zo kun je zelf de kwaliteit en uitstraling van een composiet schutting ervaren en vergelijken met de andere materialen. In heel Nederland is het gratis om een proefstukje te bestellen. Je kunt tot vier proefstukjes in één keer bestellen voor een Nederlands adres.

betonnen schutting

Het plaatsen van een composiet schutting

Voor het monteren van een schutting van composiet geldt het principe, een goed begin is het halve werk. Dus als je besluit om dit zelf te doen, begin dan met het goed opmeten van de totale lengte waar je de schutting wilt plaatsen. Je kunt dit het beste doen met een goede rolmaat of landmeter. Als je deze lengte weet, dan kun je berekenen hoeveel delen en palen je nodig hebt om een complete schutting op te bouwen. Zo weet je zeker dat je een juiste bestelling voor je schutting bij ons plaatst.

De delen van de tuinscherm hebben een lengte van 180 centimeter en de tuinpalen zijn verkrijgbaar in 7 of 9 centimeter brede varianten. Hierin kun je zelf een keuze maken. Om hierna tot het totaal aantal delen wat je moet gebruiken te komen, deel je de complete lengte door 187 of 189 centimeter. De uitkomst, afgerond naar boven geeft aan hoeveel delen je bij ons moet bestellen. Vuistregel voor het aantal tuinpalen is doorgaans het aantal delen + 1. Kom je er niet helemaal uit, teken dan de situatie voor jouw schutting uit. Vaak geeft dit wat meer overzicht en maakt het makkelijker Mocht je onverhoopt te veel besteld hebben voor het plaatsen van je schutting, is het geen probleem om de overgebleven materialen binnen 30 dagen na ontvangst retourneren.. Het is geen probleem om overgebleven materialen retour te doen binnen 30 dagen na ontvangst. Er zitten wel wat voorwaarden aan en meer informatie hierover vind je op onze veelgestelde vragen pagina.

Maar uiteraard is het plaatsen van een tuinscherm niet alleen meten en bestellen. Hierna volgen nog verschillende stappen die je moet nemen. Denk dan aan zaken zoals het inmeten van de schutting, het plaatsen van de palen, het plaatsen van de schuttingdelen en het afwerken van de schutting. We maken het je graag gemakkelijk en neem daarom een kijkje op onze overzichtelijke instructiepagina. Kom je er met de instructies nog niet helemaal uit om de schutting te plaatsen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag! 

Over Henderson Creative Living

Goede service, een scherpe prijs en kwaliteit, dat is waar we bij Henderson Creative Living voor staan als het gaat om een schutting maar ook onze andere producten. Wij hebben al geruime tijd een laagste prijsgarantie zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor de tuinscherm van jouw wensen. Je kunt bij ons altijd rekenen op een snelle levering en een bestelling op onze website plaatsen is veilig. 

Wil je meer weten over een schutting of andere producten uit ons assortiment? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij onze showroom in Zeewolde. Mocht je nog vragen hebben over schuttingen, onze producten, ons bedrijf of de mogelijkheden bij jou in de tuin, neem vrijblijvend contact op.

Moderne composiet schutting