Tuinschermen

Het antwoorden op veelgestelde vragen over onze composiet tuinschermen vindt u hier.

Zijn er ook tuinschermen van 2 meter hoog?

Ja, wij hebben ook verschillende tuinschermen van 2 meter hoog.

Zijn er alleen tuinschermen van 180 cm breed?

Wij verkopen inderdaad alleen tuinschermen van 180 cm breed. Onze Design, TopLine en modulaire tuinschermen kan je echter zelf wel smaller maken.

Kan ik tuinschermen zelf op maat maken?

De Henderson tuinschermen kunnen eenvoudig worden ingekort en wel als volgt: Op de plek waar moet worden ingekort, 1 plank aan de voor- en achterzijde losschroeven, de aluminium dwarsliggers met een fijne ijzerzaag doorzagen. Monteer de planken terug en jouw scherm is exact op maat. Als je de planken wilt doorzagen, kan dit met een houtzaag met fijne tanden. Voor het inkorten van onze modulaire tuinschermen wordt het gebruik van een afkortzaag geadviseerd. Ons Forte tuinscherm kan ook op maat worden gemaakt. 

Kunnen de tuinschermen gekanteld worden?

Alleen onze Design en Top-line tuinschermen kunnen gekanteld worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de planken in de horizontale richting minimaal 5 mm vrije ruimte nodig hebben. Net als bij een parketvloer moet er ruimte blijven voor uitzetten en krimpen. Je dient hiervoor speciale ophangbeugels met sleuven aan te schaffen zodat de planken hier vrij in kunnen bewegen. Deze ophangbeugels hebben wij niet in ons assortiment. Bij ondeugdelijke montage vervalt de garantie.

Plaatsen jullie ook schuttingen en tuindeuren?

Wij werken met een extern montagebedrijf. Zij zijn actief in heel Nederland. Voor een vrijblijvende prijsopgave kan je direct contact met hen opnemen via email vandenbergbv@ziggo.nl of telefoonnummer 0527 – 254 021.

Hoeveel ophangbeugels zijn er nodig om een tuinscherm te plaatsen?

Per tuinscherm heb je 1 set ophangbeugels nodig. Kort je een tuinscherm in en wil je het restant weer gebruiken? Dan heb je hiervoor 1 set extra set ophangbeugels nodig.

Welke ophangbeugels heb ik nodig?

Het T-beslag is geschikt voor alle Top-line en Design tuinschermen. Het L-beslag is geschikt voor alle Forte tuinschermen en onze draadschermen.

Worden de tuinschermen geleverd inclusief palen?

Nee, tuinpalen dien je apart bij te bestellen.

Wat is het verschil tussen TopLine en Design tuinschermen?

Onze Design tuinschermen hebben 17 planken met een breedte van 11 centimeter. TopLine tuinschermen zijn voorzien van 14 planken met een breedte van 14,5 centimeter. Voordeel hiervan is dat je door de brede plank wat meer privacy heeft, omdat er minder doorkijk is. Ook zijn de planken van de TopLine tuinschermen iets dikker. 

Waarom 3 aluminium dwarsbalken en geen 4?

Onze tuinschermen worden gemaakt van hoge kwaliteit composiet. Tuinschermen die zijn voorzien van 4 aluminium dwarsbalken zijn veelal voorzien van lagere kwaliteit houtcomposiet planken. Om kromtrekken van deze composiet schermen/planken te vermijden worden 4 dwarsbalken geplaatst. Men gebruikt dit in de verkoop als "sterker", maar niets is minder waar. Wij kiezen voor 3 dwarsbalken.

Kan ik zelf de producten van Henderson monteren?

De montage van onze producten is vaak vrij gemakkelijk zelf te doen. Lees voordat je begint met monteren wel goed de betreffende instructies door, zodat je vast een goed beeld krijgt waar alle onderdelen voor bestemd zijn.