Vlonderplanken

Vlonderplanken geven echt een ontzettend luxe en exclusieve uitstraling aan een tuin. Dat is toch iets wat je zelf ook wil in de tuin? Er is heel veel mogelijk als het gaat om vlonderplanken en het aanleggen van een vlonder. Wat betreft vlonderplanken zijn er verschillende soorten, verschillende materialen en zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Wanneer je kiest voor composiet vlonderplanken, dan ben je gegarandeerd van planken die lange tijd mee zullen gaan en niet snel verkleuren. Een groot voordeel ten opzichte van houten vlonderplanken is het onderhoud. Composiet vlonderplanken zijn nagenoeg onderhoudsvrij, het enige wat moet gebeuren is dat ze af en toe schoongemaakt moeten worden. Ons complete assortiment composiet vlonderplanken is gemakkelijk online te bekijken en ook zeker online te bestellen.

Alle vlonderplanken die je in onze webshop kunt bestellen zijn gemaakt van composiet, een materiaal wat tal van voordelen kent ten opzichte van meer traditionele materialen zoals hout of tegels. Om het je wat gemakkelijker te maken zullen we de varianten op deze pagina toelichten met de daarbij behorende voor- en nadelen.

vlonderplanken

Composiet vlonderplanken

Een groot voordeel bij composiet, het is gemakkelijk te verwerken. Het is op maat te zagen en zal tijdens het zagen niet versplinteren. Ideaal natuurlijk wanneer je later lekker met de blote voeten over de vlonder loopt. Verder is composiet ontzettend duurzaam, de planken gaan niet rotten en zijn recyclebaar. We schreven al even eerder over het onderhoud, dat is echt heel minimaal. De planken hebben de positieve eigenschappen van hout, en hebben ook een uitstraling van hout. Een ander voordeel is, composiet zal niet kromtrekken en ook niet vergrijzen. Belangrijk om te vermelden is dat het kromtrekken niet zal plaatsvinden als je monteert volgens de montagehandleiding.

 

All-in vlonderplanken

Houten vlonderplanken

Natuurlijk is het mogelijk om te kiezen voor een houten vlonder. Toch kent deze wel enkele nadelen ten opzichte van composiet. Het hout kan gaan rotten, splijten of scheuren. Wanneer je de vlonder gaat verwerken kan het materiaal gaan splinteren, dit in tegenstelling tot composiet. De kleur van een houten vlonder zal niet hetzelfde blijven, na verloop van tijd zal het hout gaan vergrijzen. Het is dus zaak om een houten vlonder goed te onderhouden, door deze te beitsen en te schuren. Verder zal het bij hout mogelijk zijn dat insecten binnendringen in het materiaal. Een voordeel van hout is dat het een erg natuurlijke uitstraling heeft, tegenwoordig is genoeg composiet beschikbaar dat heel dicht in de buurt van hout komt.

houten vlonderplanken

Betonnen tegels

In plaats van vlonderplanken kun je er natuurlijk voor kiezen om een regulier terras aan te leggen met tegels. Wat we hier direct bij willen vermelden, aanleggen van een terras met tegels is best een specialistische klus, alles moet recht gemaakt worden en de tegels zijn doorgaans zwaar om te verwerken. Ongetwijfeld dat je hier een stratenmaker voor in de hand wilt nemen. Met onze instructies zijn composiet vlonderplanken prima zelf te verwerken.

Een terras met tegels heeft in tegenstelling tot composiet ook meer onderhoud nodig. Zo kan er onkruid tussen de tegels ontstaan en zal er naar verloop van tijd aanslag op de tegels ontstaan. Dit moet je verwijderen door de tegels te reinigen. Composiet zal minder snel aanslag aantrekken en met onze is het reinigen van de vlonder een fluitje van een cent.

Het mag duidelijk zijn, een vlonder gemaakt met composiet vlonderplanken kent veel voordelen ten opzichte van de houten en terras variant. Uiteraard is het aan jou om de keuze te maken voor een specifiek materiaal. Om je nog verder te helpen met deze keuze is het bij ons gemakkelijk mogelijk om een proefstukje te bestellen. Zo kun je zelf de kwaliteit en uitstraling van composiet vlonderplanken ervaren en vergelijken met de andere materialen. In heel Nederland is het gratis om een proefstukje te bestellen. Je kunt tot vier proefstukjes in één keer bestellen voor een Nederlands adres.

betonnen tegels

Montage van composiet vlonderplanken

Eigenlijk is het zelf maken van een vlonder met composiet planken heel eenvoudig. Je kunt de planken verwerken net als dat je dit met houten planken zou doen. Alle planken die je bij ons online kunt bestellen zijn in een online montagehandleiding te vinden waar gemakkelijk stap voor stap wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan. De complete algemene instructies zijn op onze zelf vlonder maken pagina te vinden. Kort gezegd kunnen we stellen dat een vlonder in zes eenvoudige stappen te maken is. Het begint allemaal met een stabiele structuur die je kunt maken met onderbalken. De volgende stap is het verwerken van de eerste vlonderplank, deze wordt met schroeven bevestigd. Uiteraard volgen na de eerste plank de andere composiet vlonderplanken. Belangrijk hierbij is het rekening houden met het uitzetten van de planken. Zo moet er een krimpvoeg van minimaal zes millimeter tussen de planken en de kopse kant zijn. Zijn alle planken gelegd, dat volgt logischerwijs de laatste vlonderplank. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen is de laatste optionele stap het monteren van de afwerklijsten rond de composiet vlonder. De lijsten monteer je alleen wanneer de randen van het terras zichtbaar zijn.

Zie je het na het lezen van deze informatie al helemaal voor je, lekker een kop koffie drinken of een feestje op je nieuwe vlonder? Maar je hebt geen idee hoeveel vlonderplanken je nodig hebt voor het realiseren van jouw ideale vlonder? Natuurlijk hebben we ook daaraan gedacht. Met onze rekenhulp vlonderplanken is het gemakkelijk uit te rekenen wat je precies nodig hebt. Enige wat je zelf natuurlijk moet bepalen is de grote van de vlonder die je in de tuin aan wilt gaan leggen. Kom je er met onze rekenhulp of instructies toch nog niet helemaal uit? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, onze experts helpen je graag!

Over Henderson Creative Living

Goede service, een scherpe prijs en kwaliteit, dat is waar we bij Henderson Creative Living voor staan als het gaat om composiet vlonderplanken maar ook onze andere producten. Wij hebben al geruime tijd een laagste prijsgarantie zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor de vlonderplanken van jouw wensen. Je kunt bij ons altijd rekenen op een snelle levering en een online bestelling op onze website plaatsen is veilig.

Wil je meer weten over een composiet vlonder of andere producten uit ons assortiment? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij onze showroom in Zeewolde. Mocht je nog vragen hebben over vlonderplanken, onze producten, ons bedrijf of de mogelijkheden bij jou in de tuin, neem vrijblijvend contact op.