Composiet schuttingen

De composiet schuttingen van Henderson Creative Living hebben een houtechte uitstraling dat niet van echt hout te onderscheiden is. Het materiaal bestaat deels uit kunststof en voor een ander deel uit gerecycled hardhoutvezels. Met een composiet schutting ben je geen tijd kwijt aan oliën en schuren van de schutting. Zo creëer je hetzelfde gevoel van luxe, zonder de inspanning van al het onderhoud wat nodig is bij de houten variant. Een composiet schutting is snel en eenvoudig te installeren.

Voordelen van een composiet schutting

Een composiet schutting van Henderson Creative Living kent veel verschillende voordelen. Zo is het met een composiet/kunststof schutting mogelijk om deze op ieder moment van het jaar te monteren. In de winter is het alleen belangrijk dat de bodem te bewerken is. Wanneer deze bevroren is, dan is het uiteraard niet mogelijk om de schutting te plaatsen. Op het moment dat het mogelijk is, dan is de schutting ontzettend eenvoudig te monteren. We hebben het al eerder benoemd maar het materiaal is ontzettend onderhoudsvriendelijk.

Geen gedoe met lakken, oliën of schuren. Een houten schutting kan splinters geven, vooral met huisdieren kan dit een probleem zijn. Een kunststof schutting kent dit probleem niet. Andere voordelen van een composiet schutting is dat deze recyclebaar en milieuvriendelijk is. De schutting is waterbestendig, rot- en schimmelvrij en hij is kleurecht. Een van de voornaamste voordelen is dat een composiet schutting ontzettend duurzaam is. Hij gaat vele jaren mee en er is geen onderhoud nodig.

Om samen te vatten wat de voordelen zijn van een composiet design schutting, ook wel pvc schutting of kunststof schuttign. De producten voldoen te allen tijde aan de hoogste kwaliteitsnormen. En verder staan we bij Henderson Creative Living voor:

  • Een grote voorraad beschikbaar
  • De laagste prijs garantie (goedkope schuttingen)
  • Een showroom in Zeewolde
  • Een totaalpakket dat in één keer te bestellen is
  • Montagedienst om te helpen bij het plaatsen
  • Levering mogelijk in Nederland, België of Duitsland

Lees hier meer informatie over een schutting:

Verschillende mogelijkheden in composiet tuinschermen

De verschillende composiet tuinschermen in ons assortiment zijn in veel verschillende opties te bestellen. Zo zijn de schuttingen in verschillende kleuren te bestellen en hebben wij een variant met een aluminium frame. De composiet schuttingplanken zijn met RVS schroeven gemonteerd op 3 stevige geanodiseerde aluminium dwarsbalken. De combinatie van aluminium en composiet geven de schermen een luxe en stijlvolle uitstraling.

De meeste schuttingdelen hebben een afmeting van 180 x 180 centimeter. Bij Henderson Creative Living hebben we ook composiet schutting delen met een hoogte van 200 centimeter. Dit maakt dat je een extra hoge schutting in de tuin kunt aanleggen. Een schutting van deze hoogte zorgt voor extra privacy in de tuin. Beijk daarnaast ook onze composiet vlonderplanken en composiet gevelbekleding om uw tuinontwerp compleet te maken.

Composiet schutting proefstukje ontvangen?

Na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Het is bij ons mogelijk om een gratis proefstukje te bestellen. Zo kun je zelf de kwaliteit en uitstraling van een kunststof schutting ervaren. En wat het precies betekent om het beste van het beste in huis te halen. In Nederland is het compleet gratis om een proefstukje te bestellen. Het is mogelijk om tot vier proefstukjes te bestellen. Wanneer je een proefstukje wilt bestellen in België en Duitsland, dan brengen wij alleen de pakketkosten van € 12,95 in rekening voor het aanvragen van maximaal vier proefstukjes. Op onze pagina waar de proefstukjes te bestellen zijn geven we meer informatie over de wijze van afrekenen. Bestellen van een proefstukje is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. Jij wilt toch ook het beste van het beste in huis halen?


Zijn er ook schuttingen van 2 meter hoog?

Ja, wij verkopen ook schuttingen van 2 meter hoog. Je kunt ze hier vinden. 

Kan ik een schutting zelf op maat maken?

De kunststof tuinschermen van Henderson Living kunnen eenvoudig worden ingekort. Dat kan als volgt: Op de plek waar moet worden ingekort, 1 plank aan de voor- en achterzijde losschroeven, de aluminium dwarsliggers met een fijne ijzerzaag doorzagen. Monteer de planken terug en jouw scherm is exact op maat. Als je de planken wilt doorzagen, kan dit met een houtzaag met fijne tanden. Voor het inkorten van onze modulaire tuinschermen wordt het gebruik van een afkortzaag geadviseerd. Ons Forte tuinscherm kan ook op maat worden gemaakt. 

Wat is het voordeel van een composiet schutting?

Onze composiet schuttingen hebben als voordeel dat het materiaal enorm onderhoudsvriendelijk is. Het is erg makkelijk met lakken, oliën en schuren. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken en te houden. Ook heb je bij composiet geen last van splinters, wat bij een houten schutting wel zo is. Een composiet schutting is waterbestendig, rot- en schimmelvrij.