Heb je een vraag?

 

Algemeen

Je koopt de producten rechtstreeks bij de Europese importeur. Er is dus geen tussenhandel, waardoor hoveniers, retailers, aannemers, grote bedrijven en ook particulieren profiteren van de laagste prijs van Nederland.
Neem in dat geval direct contact met ons op per mail info@henderson-living.com of telefonisch tussen 10:00 en 17:00 uur op 036 - 21 00 159. Bij Henderson zijn wij van mening dat je als klant nooit te veel moet betalen. Vind je een volkomen identiek product elders in Nederland tegen lagere prijs, dan bieden wij je dit product aan tegen dezelfde prijs. Showmodellen, restpartijen of beschadigde artikelen zijn uitgesloten van onze laagste prijsgarantie.
Je bent van harte welkom in onze showroom aan de Baardmeesweg 21a in Zeewolde om onze producten te bekijken en ervaren. Ook kan je gratis (maximaal 4) proefstukjes bestellen via de volgende link. Wil je meer dan 4 proefstukjes aanvragen dan wordt er € 7,95,- verzendkosten in rekening gebracht.
Bij Henderson draait alles om tevreden klanten. Klachten lossen wij dan ook graag samen met jou op. Heb je een klacht? Stuur dan een mail naar info@henderson-living.com of vul het contactformulier in, omschrijf je klacht zo duidelijk mogelijk. Wij zullen de klacht zo spoedig mogelijk beantwoorden en in behandeling nemen.
Is je bestelling afgeleverd maar incompleet? Alle bestellingen worden goed gecontroleerd voordat deze verzonden worden. Kleine producten worden doorgaans in het pakket “weggestopt” zodat dit bij het transport niet van de pallet kan vallen. Ook worden kleine meerdere producten soms gecombineerd in een omdoos. Daarom ook het verzoek eerst het gehele pakket goed te controleren en indien nodig af te stapelen. Mochten de missende producten niet te vinden zijn, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op, zodat wij samen tot een passende oplossing kunnen komen.
Het antwoord hierop is: Ja! Dat is dus ook een van de redenen dat de vlonderplanken altijd met clips en schroeven worden gemonteerd (geleiding), er bij de Modulair tuinschermen aan beide zijden in het U-profiel van de tuinpaal ruimte over moet blijven, de overige tuinschermen niet koud op de grond gemonteerd worden en de rabatdelen niet strak tegen elkaar aan. Dit alles zodat de planken bij warm weer uit kunnen zetten en bij koud weer kunnen krimpen.
Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief 21% BTW, zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het afrekenen.
Wij hebben geen eigen montageservice. Al onze materialen zijn eenvoudig zelf te monteren met behulp van de bijbehorende montagehandleiding. Wil jij jouw klus laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
De mail wordt op werkdagen binnen 48 uur behandeld.

Afhalen

Je bestelling kan worden afgehaald bij ons magazijn aan de Baardmeesweg 21A in Zeewolde. Wij adviseren je om met twee personen te komen, omdat veel van onze producten erg zwaar zijn. Helaas kunnen de medewerkers van Henderson mede om die reden ook niet helpen met inladen.  Zorg er wel voor dat wij weten wanneer je komt (minimaal 2 werkdagen van tevoren melden), zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je bestelling dan klaar staat om afgehaald te worden.
Je bestelling kan twee (2) werkdagen nadat je de factuur (dus niet de bestelbevestiging) hebt ontvangen, afgehaald worden bij ons magazijn aan de Baardmeesweg 21A in Zeewolde. Dit kan op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur. Je dient wel vooraf (2 werkdagen van tevoren) kenbaar te maken wanneer je langskomt. Je kunt hiervoor het opmerkingenveld bij je bestelling gebruiken, telefonisch contact met ons opnemen via 036 21 00 159 of mailen naar afhalen@henderson-living.com. Vergeet niet om in de e-mail je bestelnummer te vermelden. 
Bij het afhalen van je bestelling kan er (contactloos) per PIN betaald worden.

Bestellen

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch te bestellen. Bestellen kan via deze website. Mocht het je niet lukken om de bestelling via de website af te ronden dan kunnen wij jou hierbij uiteraard telefonisch ondersteunen. Wij zijn tijdens onze openingstijden bereikbaar via (+31) 36 2100159.
Als je tijdens onze openingstijden direct na het plaatsen van jouw bestelling telefonisch contact met ons opneemt kunnen wij jouw bestelling aanpassen. Zodra je de factuur hebt ontvangen is je order verwerkt en kan er helaas niets meer aangepast worden. Wil je toch nog iets bijbestellen, dan dien je een nieuwe bestelling te plaatsen. Je kunt in het opmerkingenveld aangeven dat jouw nieuwe bestelling toe kan worden gevoegd aan jouw lopende bestelling zodat dubbele verzendkosten voorkomen worden. 

Betalen

Bij het afhalen van je bestelling kan er (contactloos) per PIN betaald worden.
In onze webshop kan je betalen met iDEAL, Visa, Mastercard, V Pay, Bancontant/Mr.Cash (België) of Sofort (Duitsland). Ook kun je er voor kiezen om per bankoverschrijving te betalen na ontvangst van je factuur.
Helaas is het niet mogelijk om bij aflevering te betalen. De betaling zal volledig voldaan moeten zijn voordat de materialen bij jou geleverd worden.
Ja, dat is mogelijk. Zorg er dan voor dat het bedrag uiterlijk twee dagen voor de levering per bank wordt overgemaakt onder vermelding van het factuurnummer. De factuur ontvang je uiterlijk 1 werkdag nadat je besteld hebt. Bankgegevens: Accountname: Henderson Creative Living B.V. Naam Bank: ING Bank Bankrekening/IBAN: NL75 INGB 0007 9614 97 Stel ons per e-mail op de hoogte via info@henderson-living.com als de betaling is uitgevoerd. Voeg dan bij deze mail bij voorkeur een screenshot van de overschrijving. Zo kunnen wij tijdig de betaling controleren voordat je bestelling wordt overgedragen aan het transportbedrijf. Mocht de betaling nog niet zijn ontvangen, kan de bestelling niet geleverd worden.

Bezorgen

Helaas is het niet mogelijk om bij aflevering te betalen. De betaling zal volledig voldaan moeten zijn voordat de materialen bij jou geleverd worden.
Wij streven ernaar om jouw bestelling binnen acht tot tien werkdagen te laten bezorgen. In de praktijk wordt jouw bestelling vaak al binnen enkele werkdagen afgeleverd, tenzij anders aangegeven. De exacte levertijd is afhankelijk van de bezorgroutes en drukte. Voordat de levering plaatsvindt wordt er altijd telefonisch contact met je opgenomen.
Nadat jouw bestelling bij ons is geplaatst wordt jouw order in ons systeem verwerkt. Op dat moment ontvang je per e-mail jouw factuur en zetten wij de producten klaar voor transport. Binnen zes werkdagen wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor het maken van een bezorgafspraak. Op dat moment kan je ook eventuele instructies of afspraken kortsluiten. Houd er rekening mee dat de transporteur een indicatief tijdslot met jou overeenkomt. De exacte levertijd is o.a. afhankelijk van de verkeersdrukte. Zorg ervoor dat je de levering direct na ontvangst controleert en eventuele beschadigingen of gebreken binnen 48 uur per e-mail bij ons meldt via info@henderson-living.com. Neem in de e-mail ook foto’s van de schade en jouw ordernummer op.
De leveringen vinden plaats op werkdagen tussen 07:00 en 18:00 uur. 
Tuinproducten die met 'groot transport' worden geleverd, zoals vlonders en schuttingen, worden doorgaans voor de deur, op de stoep afgeleverd. Dit is ter plaatse afhankelijk van de bereikbaarheid van de kooiaap. Je dient er zelf voor te zorgen dat de materialen naar binnen of naar de tuin worden gebracht. Meubelproducten zoals tafels, worden geleverd tot over de eerste drempel van je voordeur.
Bij vakantie-, bungalow- en recreatieparken worden de materialen bij de receptie, voor de slagboom, op een bereikbare plaats afgeleverd. 
Bij vakantie-, bungalow- en recreatieparken worden de materialen bij de receptie, voor de slagboom, op een bereikbare plaats afgeleverd. De vrachtauto’s van onze transporteurs rijden onder geen enkel beding de genoemde terreinen op.
De werkdag (meestal ‘s avonds) voordat de bestelde producten geleverd worden zal er een tijdsvak van levering doorgegeven worden door de transporteur. Dit kan zowel per mail, per sms als telefonisch gebeuren. Het tijdsvak dat kenbaar wordt gemaakt is doorgaans een tijdsvak van 3 uur. Omdat de routes zo efficiënt mogelijk gepland worden kunnen er geen persoonlijke verzoeken ingewilligd worden omtrent de levertijd. Het kan helaas in sommige gevallen voorkomen dat het tijdsvak wordt overschreden, denk hierbij aan o.a. files en verkeersdrukte.
De bezorgkosten voor verzendingen binnen Nederland bedragen €115,00. Voor bezorgingen in Vlaanderen (Belgie) geldt er een toeslag van €55,00 bovenop het tarief van Nederland. De bezorgkosten voor verzending naar de Waddeneilanden of Duitsland (grensgebied) zijn op aanvraag.
Ja, Henderson verstuurd ook producten per pakketpost, afhankelijk van het gewicht zijn daar kosten aan verbonden. In onderstaand overzicht staan de verzendkosten per land en gewicht.     Verzendkosten 2024   Gewichtsklasse: Nederland België en Duitsland 0 - 2 Kg € 7,95 € 12,95 2 - 5 Kg € 7,95 € 19,95 5 - 10 Kg € 14,95 € 24,95 10 - 20 Kg € 14,95 € 34,95 20 - 23 Kg € 19,95 € 44,95 23 - 31 Kg € 24,95 € 44,95     Verzendkosten Proefstukjes   Aantal proefstukjes Nederland België en Duitsland < 4 €    -   € 12,95 > 4  € 12,95 € 12,95    

Tuindeuren

De montage instructie voor de stootlijst en het deurbeslag vind je op onze pagina met instructies.
Indien je kiest voor een complete deur met deurbeslag ontvang je: Slot Deurbeslag Hengen incl. bouten en moeren Duimen excl. de schroeven Stootlijst De gaten voor de hengen en de slotplaten zijn reeds voorgeboord in de deur. Het is alleen nog een kwestie van monteren. De TopLine, Design en Modulair tuindeuren hebben aan de tuinzijde een veiligheidsslot (knopcilinder) en aan de buitenzijde een cilinderslot (met sleutel). De Guardener tuindeuren hebben aan beide zijden een cilinderslot. Helaas is het voor de Design en TopLine tuindeuren niet mogelijk de cilindersloten te vervangen, bij de Modulair en Guardener deuren kan dit wel. Bij de bevestigings- en ijzermaterialen wordt gebruikt gemaakt van RVS met een relatief hoog percentage koolstof. Het voordeel hiervan is dat het RVS niet kan breken door het krimpen of uitzetten van het composiet. Het nadeel is dat er eerder oxidatie op kan treden. Hierop wordt geen garantie geboden.
Wij plaatsen zelf niet. Al onze materialen zijn eenvoudig zelf te monteren met behulp van de bijbehorende montagehandleiding. Wil jij jouw klus laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
De materialen zijn het beste tussen de 10 en 15 graden celcius te plaatsen/leggen.

Tuinschermen

Ja, wij verkopen ook verschillende Topline tuinschermen met een hoogte van 2 meter, die zijn hier te vinden. De Modulair tuinschermen kunnen daarnaast ook opgebouwd worden tot een hoogte van 2 meter door middel van het aanschaffen van extra planken.
Ja, wij verkopen enkel tuinschermen met een breedte van 180 centimeter. De Design, Topline en Modulair tuinschermen zijn echter vrij eenvoudig in te korten. Draadschermen hebben wij leverbaar in breedtematen van 60 en 90 centimeter.
De Henderson tuinschermen kunnen eenvoudig worden ingekort en wel als volgt: Op de plek waar moet worden ingekort, 1 plank aan de voor- en achterzijde losschroeven, de aluminium dwarsbalken kunnen met een fijne ijzerzaag doorgezaagd worden. Monteer de planken terug en jouw scherm is exact op maat. Als je de planken wilt doorzagen, kan dit met een houtzaag met fijne tanden. Voor het inkorten van de Modulaire en Guardener tuinschermen wordt het gebruik van een afkortzaag geadviseerd.
Wanneer de tuinschermen gekanteld worden gemonteerd (met de schuttingplanken horizontaal) of koud op de grond/betonrand (niet 2 centimeter vrij) dan zal de garantie komen te vervallen.
Wij plaatsen zelf niet. Al onze materialen zijn eenvoudig zelf te monteren met behulp van de bijbehorende montagehandleiding. Wil jij jouw klus laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
Per tuinscherm heb je 1 set ophangbeugels nodig. Kort je een tuinscherm in en wil je het restant weer gebruiken? Dan heb je hiervoor 1 set extra set ophangbeugels nodig.
Het T-beslag is geschikt voor montage van alle Design en TopLine tuinschermen. Het L-beslag is geschikt voor de draadschermen. Bij montage van de Modulaire en Guardener tuinschermen heb je geen ophangbeugels nodig, deze worden namelijk in de daarvoor bestemde palen gestapeld.
Nee, de tuinpalen zullen apart bij besteld moeten worden. Vuistregel: totaal aantal tuinschermen + 1 = benodigd aantal tuinpalen.
Onze Design tuinschermen hebben 17 planken met een breedte van 11 centimeter. TopLine tuinschermen zijn voorzien van 14 planken met een breedte van 14,5 centimeter. Voordeel hiervan is dat je door de brede plank wat meer privacy hebt, omdat er minder doorkijk mogelijk is. Ook zijn de planken van de TopLine tuinschermen iets dikker. 
Onze tuinschermen worden gemaakt van hoge kwaliteit composiet. Tuinschermen die zijn voorzien van 4 aluminium dwarsbalken zijn veelal voorzien van lagere kwaliteit houtcomposiet planken. Om kromtrekken van deze composiet schermen/planken te vermijden worden 4 dwarsbalken geplaatst. Men gebruikt dit in de verkoop als "sterker", maar niets is minder waar. Wij kiezen voor 3 dwarsbalken.

Vlonderplanken

Het antwoord op deze vraag vindt je op de pagina met onze rekenhulp.
Wij verkopen vlonderplanken in lengtes van 220 en 400 centimeter. Wij verkopen geen tussenmaten en kunnen de planken niet op maat zagen. 
In ons assortiment vind je vlonderplanken met een breedte van 13.8, 14.5, 20 en 21 centimeter. De werkende breedte is altijd +5 milimeter.
Nee, wij zagen helaas geen vlonderplanken op maat. Met een afkortzaag met een zaagblad met fijne tanden is houtcomposiet wel eenvoudig zelf in te korten. 
Voor de montage van je nieuwe vlonderterras kan je de montagehandleiding gebruiken.
Wij plaatsen zelf niet. Al onze materialen zijn eenvoudig zelf te monteren met behulp van de bijbehorende montagehandleiding. Wil jij jouw klus laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
Ja, voor de kopse- en zijkanten van je nieuwe vlonderterras zijn er ook bijpassende afwerklijsten verkrijgbaar. Deze kunnen op de betreffende categoriepagina besteld worden.
Nee, bitjes (torx T15) worden niet meegeleverd.
Bij de wat lichtere kleuren uit ons assortiment verschijnen er soms watervlekjes, die na regen meer zichtbaar zijn dan bij andere (wat donkerder) composietkleuren. Dit komt door de reactie van vocht op de houtvezels die zijn verwerkt in het composiet. Watervlekjes komen vooral voor als het product net geïnstalleerd is. Na periodes met regen zullen de watervlekjes steeds meer verdwijnen. Zijn er plekjes die na verloop van tijd niet weggaan, dan adviseren wij om de vlekken te behandelen met groene zeep en een harde borstel. Veeg in de lengterichting van de plank en spoel de zeep af met een tuinslang. Ook kan je vlonderplanken reinigen met een hogedrukspuit op lage stand. Ook bieden wij in onze webshop een speciale composiet cleaner aan voor hardnekkige vlekken. 
De onderbalken mogen maximaal 30 centimeter (hart op hart) uit elkaar gelegd worden.

Garantie en Schade

Als je schade constateert bij levering dien je hiervan direct, maar in ieder geval binnen 48 uur, melding te maken via info@henderson-living.com. Zorg hierbij voor duidelijke foto’s en vermeldt jouw bestelnummer. Meldt je een schade pas ná 48 uur, dan kan je helaas geen aanspraak meer maken op een vergoeding of vervangende producten.
De bestellingen worden afgeleverd door externe transporteurs. In geval van transportschade dienen wij binnen 48 uur de schade bij hen in te dienen. Gebeurt dat niet, dan wordt de schade aan ons niet vergoed door de transporteur.
Je hebt 10 jaar garantie op rot- en schimmelvorming op onze composietproducten. Op onze bevestigings-en ijzermaterialen geldt geen garantie. Er wordt gebruik gemaakt van RVS met een relatief hoog percentage koolstof. Het voordeel hiervan is dat het RVS niet breekt door het uitzetten of krimpen van composiet. Het nadeel is dat oxidatie eerder optreedt.

Henderson Creative Living B.V. hanteert aflopende garantievoorwaarden op de houtcomposieten producten. 0-2 jaar: 100% 2-4 jaar: 70% 4-6 jaar: 50% 6-8 jaar: 30% 8-10 jaar: 20% 10 jaar>: 0%

Outlet

Ja, de producten uit de Outlet kunnen bezorgd worden. Hiervoor hanteren wij dezelfde levertijd als de reguliere producten. Het is alleen niet mogelijk om de zending te weigeren wanneer er producten uit de Outlet zijn besteld. Zoals ook op de Outletpagina staat aangegeven zitten er soms lichte beschadigingen op deze producten. Mocht je het gewenste Outletpakket eerst willen bekijken, dan kan dat uiteraard op ons adres.
Ja dat kan. Houdt er wel rekening mee dat er soms outletproducten worden aangeboden met een kleurverschil. De kleur kan dus (licht) afwijken van ons reguliere assortiment.

Retourneren

Binnen 14 dagen na levering kan je zonder opgaaf van reden jouw bestelling retourneren. Alle producten dienen in ongebruikte staat afgeleverd te worden in ons magazijn aan de Baardmeesweg 21 in Zeewolde. Voeg een ingevuld retourformulier bij de zending. Als de bestelling door onze transporteur opgehaald moet worden zullen de geldende transportkosten voor jouw land (Nederland, Belgie of Duitsland) in rekening worden gebracht. 
Dit is mogelijk binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen. De materialen dien je zelf schoon, onbeschadigd en voor zover mogelijk in de originele verpakking, af te (laten) leveren bij ons magazijn aan de Baardmeesweg 21A te Zeewolde. Voeg een ingevuld retourformulier bij de zending. Als de bestelling door onze transporteur opgehaald moet worden zullen de geldende transportkosten voor jouw land (Nederland, Belgie of Duitsland) in rekening worden gebracht. Bij het retourneren van losse materialen behorende bij ALL-IN pakketten worden niet de losse verkoopprijzen, maar de daadwerkelijk betaalde bedragen vergoed. Voor onderbalken (OB3/4) is dat € 3 per stuk en voor dozen clips met schroeven (CL21) is dat € 7 per doosje.      
Nee, helaas worden de transportkosten naar het bezorgadres en eventuele transportkosten voor de retourzending niet door ons vergoed.
Het product mag alleen gebruikt of uitgepakt worden voor zover het nodig is om te oordelen of je deze wenst te behouden. Denk als voorbeeld aan het volgende: In een fysieke winkel kan je niet eerst een smoothie maken in de blender of een eitje bakken in een pan. Als een product wordt gebruikt voor meer dan noodzakelijk is om tot het oordeel te komen dat deze niet behouden zal worden, levert dat waardevermindering op. De verkoper mag hiervoor kosten in rekening brengen.
Nee, het is niet verplicht een reden op te geven op het retourformulier wanneer je besluit producten te retourneren wanneer je af wilt zien van de aankoop. Wanneer het een garantiekwestie betreft is dit uiteraard anders, dan zal er altijd aangegeven moeten worden wat er aan het betreffende product mankeert.
Het risico en de verantwoordelijkheid hier van ligt bij de klant tot dat de materialen retour zijn gekomen bij ons in het magazijn.
Wanneer materialen (zoals rubber afwerkstrips of planken) worden ingekort / op maat worden gemaakt is het helaas niet meer mogelijk de materialen te retourneren.

Rabatdelen

Wij verkopen rabatdelen in lengtes van 220, 290, 390 en 400 centimeter. Wij verkopen geen tussenmaten en kunnen de planken niet op maat zagen. Er kan door het uitzetten/krimpen een lengteverschil zijn van maximaal 10 milimeter.
Ja, deze kunnen worden ingekort met een afkortzaag met fijne tanden.
Voor de montage van je nieuwe rabatdelen kan je de montagehandleiding gebruiken.
Nee, wij zagen helaas geen planken op maat. Door middel van een afkortzaag met een fijn (en scherp) zaagblad is houtcomposiet wel eenvoudig zelf in te korten. 
Ja, voor de afwerking van hoeken, randen en kopse kanten van je nieuwe rabatdelen zijn er ook bijpassende afwerklijsten verkrijgbaar. Deze kunnen op de betreffende categoriepagina besteld worden.
Een startclip zal geschroefd moeten worden aan de onderkant van elke onderbalk, wanneer de onderbalken om de 50 centimeter zijn gemonteerd zal je over een lengte van 4 meter 9 startclips nodig hebben.
De materialen zijn het beste tussen de 10 en 15 graden celcius te plaatsen/leggen.

PVC/SPC Vloeren

Wij leggen zelf geen vloeren. Onze PVC/SPC vloeren hebben een handige klik-verbinding wat het leggen eenvoudiger maakt. Je kunt er voor kiezen om dat zelf te doen met behulp van de bijgeleverde montagehandleiding, maar je kunt ook gebruik maken van de hulp van een van onze montagepartners die bekend zijn met de montage van binnenvloeren.
SPC-vloeren zijn zeer geschikt voor het leggen over vloerverwarming. Wat wel belangrijk is, is dat de dekvloer over de vloerverwarming minimaal 13 millimeter dik moet zijn. De verwarming zelf kan ook niet op extreem hoge temperaturen ingesteld worden, het vloeroppervlak mag maximaal 29 graden worden.
De materialen zijn het beste tussen de 10 en 15 graden celcius te plaatsen/leggen.