Artikelenummer: TS200GDR-TT
inclusief btw

Het meest luxe composiet tuinscherm uit ons assortiment, voorzien van co-extrusion beschermlaag met voelbare houtstructuur in de kleur Tropical Teak. Dit tuinscherm is een lust voor het oog en bestaat uit 12 stapelbare composiet planken met messing en groef. Het is extreem kleurvast en heeft een natuurlijke uitstraling met verschillende natuurlijke kleurtonen. Montage is eenvoudig met de bijbehorende Guardener aluminium tuinpalen (niet inbegrepen).

2 Op voorraad Levertijd: 8-10 werkdagen Afhalen: Op afspraak vanaf 2 werkdagen na ontvangst factuur Retourneren: Binnen 30 dagen na levering
Omschrijving

Het meest luxe composiet tuinscherm dat verkrijgbaar is. Voorzien van co-extrusion beschermlaag met voelbare houtstructuur. De verschillende kleurtonen blijven gegarandeerd mooi van kleur. Dankzij de aluminium onder- en bovenlijst is dit tuinscherm ook nog eens extra stevig. Beide lijsten worden namelijk door een handig systeem bevestigd aan de tuinpalen waardoor een stabiel geheel ontstaat. 

Meer informatie

Specificaties

Materiaal: Composiet
Kleur: Tropical Teak
Kleur Onder/Bovenprofiel: Antraciet gecoat
Afmeting: 180 x 200 cm
Afmeting schuttingplanken 183 x 16.6 cm
Dikte plank: 1,9 cm
Afwerking: Houtnerf
Co-Extrusion beschermlaag: Ja
Aantal planken: 12 stuks
Gewicht: 55 Kg
Palen: Niet inclusief

 

Inhoud pakket:

12x Guardener Schuttingplank Tropical Teak
1x Aluminium Bovenprofiel
1x Aluminium Onderprofiel
1x Set Brackets (4 pcs) voor montage profielen
1x Set Stoppers 

 

Onderhoud, Keurmerken & Garantie

√ Onderhoudsvriendelijk √ ISO 14000 | ISO 9000 (A-label)
√ Nooit meer schilderen √ CE Europees gekeurd
√ Rot- en schimmelvrij √ FSC gekeurd
√ Te reinigen met hogedrukspuit √ Verwachte levensduur: 20 jaar
Montage

 

Ga niet te snel van start met het plaatsen van de schutting maar zorg voor een goede voorbereiding. Een goed begin is het halve werk! 

BENODIGDHEDEN

 

STAP 1 - METEN

Meet de totale lengte van de te plaatsen schutting op. Dit kan met een rolmaat of bijvoorbeeld een landmeter. Bereken het totaal aantal benodigde tuinschermen door de lengte te delen door 187  (180 centimeter voor het tuinscherm plus 7 centimeter voor de aluminium tuinpaal). De uitkomst afgerond naar boven is het aantal benodigde tuinschermen. Het kan ook handig zijn om de tekening te maken van de situatie.

Bepaal de plaats van de eerste tuinpaal en meet vanuit dat punt om de posities van de andere tuinpalen te bepalen. Met een touwtje kan je er voor zorgen dat de tuinpalen netjes in een lijn staan. Dit touw dien je vanaf de eerste paal tot aan het verste punt te spannen.

TIP: Plaats nooit direct alle tuinpalen in een keer in de grond. De kans is aanwezig dat je een meetfout maakt en hierdoor opnieuw moet boren/graven.

 

STAP 2 - TUINPALEN PLAATSEN

De Guardener tuinpalen zijn 300 cm lang. Bij het plaatsen van een schutting van 180 cm graaf je de tuinpalen +/- 110 cm in de grond. Bij het plaatsen van een 200 cm hoge schutting graaf je de tuinpalen +/- 90 centimeter de grond in. 

Het gat voor de tuinpalen kan gegraven worden met een schep of een grondboor. Plaats de tuinpaal in het gat en veranker deze eventueel met Paal-Vast of met een zak snelbeton uit de bouwmarkt.

 

Het is belangrijk om de tuinpalen op de juiste afstand van elkaar te plaatsen, zodat de tuinschermen er telkens netjes tussen passen met een halve centimeter speling. Hiervoor kan een hulp-lat van 184 centimeter gebruikt worden om te meten tussen de palen, voor zowel beneden als boven.

Indien er gekozen wordt om de paal te verankeren met Paal-Vast of snelbeton zal er goed gecontroleerd moeten worden of deze nog steeds waterpas staat en of de tussenruimte van de palen nog goed is. Paal-Vast en snelbeton is gemiddeld met 15 minuten uitgehard.

 

 

STAP 3 - TUINPALEN STELLEN

Controleer nu of de tuinpalen nog waterpas staan. Nu plaats je de aluminium stoppers in een sleuven van de tuinpalen waarin je het tuinscherm wilt plaatsen. Met deze kleine stripjes bepaal je de hoogte het onderprofiel.

 

Met de bijgeleverde zelftappers zet je nu een de aluminium stopper vast in één van de tuinpalen.

 

        

 

STAP 4 - PROFIELEN KLAARMAKEN

Monteer nu de meegeleverde brackets aan beide zijden van het onder- en bovenprofiel.


De profielen zijn nu klaar voor montage.

 

STAP 5 - ONDERPROFIEL STELLEN

Plaats nu het onderprofiel in beide tuinpalen. Bovenop het profiel zet je een waterpas. Zorg dat het geheel waterpas staat door de niet-vastgeschroefde aluminium stopper op hoogte te stellen (minimaal 3 cm boven de grond). Vervolgens zet je deze vast met de twee meegeleverde zelftappers.

 

 

 

STAP 6 - STAPELEN

Nu kun je alle stapelbare composiet planken tussen de palen zetten met daarop het bovenprofiel. Indien gewenst plaats je een aluminium afdekstrip om een van de gleuven in de tuinpaal mee af te dichten. Vervolgens zet je de aluminium kapjes op de palen. Dit tuinscherm is nu klaar.

Tip!: Gebruik de planken van meerdere pakketten, zo vallen eventuele kleurverschillen tussen leveringen niet/minimaal op.

 

STAP 7 - OVERIGE TUINSCHERMEN

Als het vorige tuinscherm goed tussen beide palen is gemonteerd kan de volgende geplaatst worden. De eerste paal voor het volgende scherm staat al, de tweede plaats je met behulp van de eerder genoemde hulp-lat op dezelfde afstand. Werk zo verder tot het laatste tuinscherm en vergeet tussendoor niet om een bak koffie te nemen!

 

 

STAP 8 - LAATSTE TUINSCHERM

Het laatste tuinscherm zal vaak ingekort moeten worden. Dit kan vrij gemakkelijk door de composiet schuttingplanken op maat te zagen met een fijne afkortzaag. De aluminium profielen kunnen met een ijzerzaag goed op maat gemaakt worden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg!

 

Heel veel plezier gewenst van jouw Guardener schutting. Ben je tevreden? Dan zien we graag een mooie foto van het eindresultaat tegemoet.

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Guardener Schutting Tropical Teak Co-extrusion 200x180 cm
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.