Artikelenummer: WPSG400CE
inclusief btw

Henderson™ The Original.

Zeer fraaie en duurzame composiet gevelbekleding voorzien van co-extrusion beschermlaag in Stone Grey kleur. De laatste innovatie op het gebied van houtcomposiet. Niet alleen mooier, maar ook duurzamer!

358 Op voorraad Levertijd: 8-10 werkdagen Afhalen: Op afspraak vanaf 2 werkdagen na ontvangst factuur Retourneren: Binnen 30 dagen na levering
Omschrijving

Henderson™, The Original.

Onze sterkste en duurzaamste composiet rabatdelen. Voorzien van een prachtige niet van echt te onderscheiden houtstruktuur.

Deze zijn tevens voorzien van een co-extrusion beschermlaag in Stone Grey kleur. Dit maakt deze rabatdelen nog duurzamer, kleurvaster en makkelijker te reinigen. 

 

Voordelen:

 • Zeer hoogwaardig innovatief product zonder enig onderhoud
 • Beschermende co-extrusion laag
 • Kleurecht
 • Rot- en schimmelvrij
 • Onderhoudsarm
 • Nooit meer schilderen 
 • Hogedrukspuit reinigbaar
 • Nagelbaar
 • Zeer eenvoudig en snel te monteren
 • De vochtopname is 0%

 

De Rabatdelen van Henderson zijn een zeer innovatief composiet bekledingssysteem dat het uiterlijk van elk pand zeer sterk verfraaid. Het is gemaakt van een uniek geheel nieuw ontwikkeld HighTech composietmateriaal, wat betekent dat het ongelooflijk sterk en veerkrachtig is, maar toch verbazingwekkend gemakkelijk om mee te werken en te passen. Wat echter echt revolutionair is, is dat Henderson rabatdelen minimaal krimpen of uitzetten, ongeacht de weersomstandigheden. De vochtopname is 0%. 

 

De Co-extrusion rabatdelen kunnen met behulp van het bijpassende koppelstuk eenvoudig naadloos verlengd worden. Zorg er voor dat de rabatdelen in dit koppelstuk voldoende ruimte krijgen om goed uit te kunnen zetten. De buitenhoeken kunnen netjes afgewerkt worden met de bijpassende hoeklijst.

 

Hout Composiet Rabatdelen / kunststof Vlonderplanken en/of Terrasplanken zijn een samenstelling van geselecteerd FSC hardhout en zeer hoogwaardige toxivrije High Density Polymeren (Kunststoffen).    

Meer informatie

Specificaties

Materiaal: Composiet 
Kleur: Stone Grey
Kleurecht: Ja
Stijl: Modern
Kwaliteit: A label+
Oppervlakte: Fijne nerf
Afmeting: 400 x 15,6 x 2,1 cm
Werkende breedte: 13,6 cm
Verkocht per: Stuk
Gewicht: 5 Kg
Brandklasse: E-s1,d0
Garantie: 10 Jaar
Verwachte levensduur: 20 Jaar

 

Onderhoud, Keurmerken & Garantie

√ Onderhoudsvriendelijk √ ISO 14000 | ISO 9000 (A-label)
√ Nooit meer schilderen √ CE Europees gekeurd
√ Rot- en schimmelvrij √ FSC gekeurd
√ Te reinigen met hogedrukspuit √ Verwachte levensduur: 20 jaar
Montage

Montage rabatdelen 

Henderson composiet rabatdelen kunnen gebruikt worden voor de bekleding van een wand of de gevel, maar is ook zeer geschikt voor een nieuwe look op je oude schuur in de tuin of voor het afwerken van je nieuwe houthok of containerombouw. Omdat de composiet rabatdelen anders gemonteerd worden dan reguliere houten planken adviseren wij om deze montagehandleiding goed op te volgen voor een perfect eindresultaat.

 

Voorbereiding montage

Voor de montage wordt geadviseerd om de rabatdelen 48 uur voor de montage uit te pakken, zodat de rabatdelen zich aan kunnen passen aan de omgevingsomstandigheden en de temperatuur.

De composiet rabatdelen bestaan onder andere uit houtvezels, hierdoor kunnen de rabatdelen krimpen en uitzetten. Het is dus zeer belangrijk dat er een dilatatievoeg van 10 millimeter aangehouden wordt, die het werken van het materiaal opvangt. Zo voorkom je dus ook dat er scheuren of krommingen ontstaan.

De polymeren die in het composiet zijn verwerkt maken de rabatdelen flexibeler dan hardhout, daarom zullen de onderbalken op de juiste afstand – dichter bij elkaar -  gemonteerd moeten worden, om de maximaal 50 centimeter. Het wordt afgeraden om de rabatdelen te monteren bij temperaturen onder de 0 graden Celsius en boven de 18 graden Celsius.

STAP 1 - ONDERGROND BEPALEN

1) Is het oppervlak waarop de panelen geplaats worden volledig vlak en stabiel?

 • Ja? Ga verder naar nummer 2).
 • Nee? Ga verder naar nummer 4).

2) Is de ondergrond van hout?

 • Ja? Ga verder naar nummer 3).
 • Nee? Ga verder naar nummer 5).

3) De panelen kunnen direct worden geplaatst zonder gebruik te maken van onderbalken.

4) Maak een vast hard houten kader van bijvoorbeeld 150 x 50mm. De dwarsbalken van het kader dienen maximaal 50 centimeter uit elkaar geplaatst te worden. Bij intensief gebruik is dit maximaal 45 centimeter. De composiet panelen kunnen direct worden bevestigd aan het hardhouten frame, enkel de onderste plank heeft startclips nodig. Waardoor het gebruik van onderbalken overbodig wordt.

5) Hebben de onderbalken volledige steun van het oppervlak waarop ze worden geplaatst als ze goed zijn bevestigd?

 • Ja? Ga verder naar nummer 6).
 • Nee? Ga terug naar nummer 4). 

6) Maak gebruik van onderbalken en plaats de composiet panelen.

STAP 2 - ONDERSTRUCTUUR

Het wordt aangeraden om de onderbalken die gebruikt worden voor de montage van de Henderson composiet rabatdelen, ook gemaakt zijn van composiet. Dit is op termijn beter voor de rabatdelen. Als alternatief kunnen er uiteraard houten latten gebruikt worden om de rabatdelen te ondersteunen, die op dezelfde manier gemonteerd worden.

De onderbalken zullen haaks onder de rabatdelen gemonteerd moeten worden, mogen maximaal 50 centimeter (hart op hart) uit elkaar komen en moeten over het geheel te bekleden oppervlak lopen. De onderbalken zijn gemakkelijk te monteren en zorgen voor een volledige ondersteuning van het te bekleden oppervlak. De onderbalken zullen voordat deze gemonteerd worden eerst moeten worden voorgeboord. Zorg er voor dat de ruimte tussen de onderbalken niet opgevuld wordt, zodat de lucht onder de rabatdelen kan stromen.

Stap 1 rabatdelen

Op de punten waar de rabatdelen verlengd worden zal er een extra onderbalk geplaatst moeten worden. Het oppervlak onder de onderbalken zal volledig vlak en stabiel moeten zijn.

STAP 3 - MONTEREN STARTCLIPS

Schroef een startclip aan de onderkant van elke onderbalk, deze dient te ondersteuning van het eerste rabatdeel. De schroeven voor de startclips worden meegeleverd in hetzelfde doosje. Het is belangrijk dat het gat voor de startclip eerst wordt voorgeboord in de onderbalk. Zorg er voor dat elke startclip op dezelfde hoogte zit als de voorgaande startclips voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3 rabatdelen

STAP 4 - MONTEREN RABATDELEN

Plaats het eerste rabatdeel in de startclips. Markeer en boor vervolgens de gaten voor om het eerste rabatdeel vast te zetten op de onderbalk. Zet de rabatdelen vast met een rvs schroef van minimaal 20 millimeter lang en zorg dat elk rabatdeel stevig vast zit op elke onderbalk. Het is belangrijk dat de rabatdelen niet te strak vast gedraaid worden, zo voorkom je dat ze kunnen gaan splijten.

Stap 4 rabatdelen

Bij oppervlaktes de groter zijn dan 10 meter raden wij aan om in afzonderlijke delen te werken, dit in verband met het uitzetten van het materiaal. Het is mogelijk om de rabatdelen in ‘brick-patroon’ te monteren, op voorwaarde dat elk rabatdeel met een aparte onderbalk ondersteund wordt op de kopse kanten, waar je ook rekening dient te houden met de aanbevolen dilatatievoeg.

Plaats het tweede rabatdeel op het zojuist geplaatste rabatdeel, monteer deze op dezelfde manier en herhaal dit proces totdat je bij de gewenste hoogte bent aangekomen.

 

Stap 4.1 rabatdelen

Zorg ervoor dat het gedeelte tussen de balken leeg blijft, zodat er lucht onder de planken kan stromen. Plaats het tweede bord op het eerste en herhaal het bevestigingsproces en zorg ervoor dat het tweede bord stevig op elke balk wordt bevestigd. Herhaal dit proces met elk bord totdat u de gewenste hoogte bereikt.

Stap 4.3 rabatdelen

STAP 5 - AFWERKING

Om de rabatdelen netjes af te werken kan je gebruik maken van de bijbehorende composiet afwerklijsten. Om hoeken van 90 graden af te werken kunnen de hoekafwerklijsten gebruikt worden, voor afwerking rondom kozijnen kan er gekozen worden voor de platte afwerklijsten. Deze afwerklijsten kunnen met behulp van kit of lijm met een hoge elasticiteit aangebracht worden. Houdt onder de afwerklijsten rekening met het uitzetten van de rabatdelen!

Laatste stap rabatdelen

De onderbalken de aan de uiteinden nog zichtbaar zijn kunnen met de hoekafwerklijsten afgewerkt worden, deze zullen daar om de 30 centimeter op geschroefd kunnen worden. Zorg voor ventilatie door minstens één zijde (boven of onder) open te laten. Het wordt zeer afgeraden om het zojuist beklede oppervlak volledig af te sluiten, omdat er anders geen lucht door heen kan stromen. Zo hoopt er zich geen vocht op en kan er geen schimmel ontstaan.

Lichte kleurvervaging na de eerste periode van zon op de composiet materialen van Henderson is minimaal. Bij de lichtere kleuren, zoals Stone Grey, zal de lichte kleurvervaging eerder optreden in vergelijking tot andere kleuren. Bij de lichtere kleuren composiet kunnen watervlekjes voorkomen, deze zullen binnen afzienbare tijd vanzelf wegtrekken.

 
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Rabatdeel Stone Grey Composiet Co-Extrusion 400x15,6x2,1 cm
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.