Stormschade
Regelmatig komt het voor dat het in Nederland hard stormt, waardoor veel schade kan ontstaan. Deze schade ontstaat bijvoorbeeld bij het omwaaien van schuttingen, maar ook omwaaiende bomen en daken van huizen die bij stormvlagen weg waaien. Schade aan je eigendommen is vervelend, maar wat krijg je vergoed van de verzekeraar als gevolg van stormschade aan je schutting?
Schade: Wat moet ik doen?
Wanneer je schade hebt geconstateerd aan je eigendommen door een storm is het belangrijk dat je, direct nadat de storm is gaan liggen, de schade vast legt. Maak hier goede, duidelijke foto’s en/of video’s van en neem preventieve maatregelen om verdere schade te voorkomen, zoals het verankeren of ondersteunen van de tuinpalen. Neem vervolgens nog eens goed de polisvoorwaarden door van je opstalverzekering, hierin staat normaal gesproken vanaf welke windsnelheid/windkracht er sprake is van storm en wat zodoende binnen de verzekering valt en niet.
Wanneer is het “storm”?
Bij veel verzekeraars wordt er pas over een storm gesproken vanaf windkracht 7, veel andere schade zal dus niet vergoed worden bij lagere windkrachten. Gezien de windkracht wordt gemeten door het KNMI is het belangrijk dat je de datum en het tijdstip waarop de schade is ontstaan, goed noteert voor de verkeringsmaatschappij.
Normaliter wordt stormschade aan een schutting gedekt onder je inboedelverzekering. Wanneer de schutting echter op een erfafscheiding staat, wat vaak het geval is, zal er doorgaans slechts 50% van de schade uitgekeerd worden. Samen met de buren ben jij dan verantwoordelijk voor deze schutting.
Offerte
Nadat je bij de verzekeraar melding hebt gemaakt van de onstane stormschade, kan de verzekeraar vragen om een offerte voor nieuwe/vervangende materialen. Een offerte voor nieuwe materialen kan eenvoudig bij ons opgevraagd door een mail sturen naar info@henderson-living.com. Voeg eventueel een schets of tekening toe aan de mail en geef aan naar welke schutting de interesse uit gaat.