Vlonder schoonmaken

Een mooie composiet vlonder wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hoe je een vlonder moet schoonmaken en wat je verder voor onderhoud kunt doen aan de vlonder, daar vertellen we je graag meer over. Wanneer je de keuze maakt voor een vlonder van composiet, dan is een ding zeker, er is niet veel onderhoud wat je hoeft te doen. Ter vergelijking, een houten vlonder moet jaarlijks voorzien worden van olie of opnieuw in de lak worden gezet. Bij hout is het periodiek nodig om de planken opnieuw te schuren. Dit is bij een composiet vlonder totaal niet het geval, deze planken hebben geen olie of lak nodig en hoeven ook niet geschuurd te worden. 

Een schutting schoonmaken is iets wat regelmatig moet gebeuren. Kies je voor een composiet schutting van Henderson Creative Living dan heeft dat tal van voordelen wat betreft de schoonmaak. Composiet schutting delen zullen na verloop van tijd niet verkleuren en er zal nauwelijks aangroei van mos zijn op de schutting delen. Dat is direct een groot voordeel in vergelijking met een houten schutting, een composiet schutting is vrijwel onderhoudsvrij, ook als het gaan om het schoonmaken. Een ander voordeel wat een composiet vlonder heeft, er zal minder aangroei van algen zijn. Als je de vlonder wat langer hebt, zal het desondanks toch voor kunnen komen dat er wat groene aanslag ontstaat. Dan is het tijd om de vlonder schoon te maken, iets wat gemakkelijk te doen is.

Hoe kun je een vlonder schoonmaken?

Een vlonder schoonmaken is eigenlijk heel eenvoudig. Voor het goed reinigen heb je niet veel nodig, een harde borstel en wat composiet reiniger is eigenlijk al voldoende. In ons assortiment vind je onze eigen reinigers terug, deze zijn er in twee varianten, Henderson Composiet Cleaner of Henderson Composiet Power Cleaner. Met de power cleaner kun je eenvoudig hardnekkige vlekken op de vlonder schoonmaken. Het is een schuimende reiniger waar je gemakkelijk verschillende vlekken mee kunt verwijderen, dus heb je een keer een BBQ gehad en zijn er vetvlekken of wijnvlekken op de vlonder terecht gekomen? Kies dan voor de power cleaner om het schoon te maken. Wil je de vlonder in zijn geheel schoonmaken, kies dan voor de reguliere cleaner. Deze is heel goed te gebruiken voor grote oppervlakten en dus ideaal om een vlonder mee schoon te maken. 

Voordat je begint met schoonmaken, maak het gehele oppervlak van de vlonder goed vochtig met emmers water of misschien de tuinslang. Gebruik hierna onze reiniger en breng het aan op de hele vlonder. Je kunt het hierna kort laten intrekken. Schrob daarna de vlonder goed met een harde borstel in de lengte van de planken. Als laatste stap is het tijd om de vlonder na te spoelen met schoon water.

Heb je nu echt last van hardnekkige vlekken of plekken die je echt niet uit het composiet schoon krijgt? We geven je ook graag hier nog enkele tips voor, waar je hopelijk mee de vlekken uit je vlonder kunt krijgen. Zijn er bijvoorbeeld roestvlekken ontstaan, gebruik dan eerst onze Power Cleaner om te proberen dit schoon te maken.

Krijg je de vlekken er nog niet uit, dan kun je een agressiever middel proberen maar test het middel altijd eerst op een onopvallende plek. Twijfel je erover hoe je de plekken moet schoonmaken, neem dan contact met ons op. En om nog even terug te komen op die BBQ, is het zo dat er brandplekken zijn ontstaan in je vlonder, dan is het nog mogelijk om dit met schuurpapier weg te krijgen. Let er wel op dat je het altijd in de richting van de groeven doet. Dit is alleen een oplossing als het om oppervlakkige brandplekken gaat. Zit het dieper in de vlonder, dan zit er niks anders op dan de plank te vervangen. Wil je graag barbecueën op je vlonder, dan is voorkomen altijd beter dan genezen. Maak gebruik van een speciaal tapijt wat je onder de barbecue kunt leggen.

Nog geen vlonder?

Heb je nog geen vlonder van composiet in de tuin die je kunt schoonmaken en ben je na het lezen van deze informatie over een vlonder schoonmaken nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Henderson Living? Het is bij ons gemakkelijk mogelijk om een gratis proefstukje te bestellen. Zo kun je zelf de kwaliteit en uitstraling van een composiet vlonder ervaren. Zoals je hebt kunnen lezen is het onderhoud en de schoonmaak van een vlonder erg eenvoudig als je kiest voor composiet.

 

All-in vlonderplanken

Over Henderson Creative Living

Service, kwaliteit en een scherpe prijs, dat is waar we bij Henderson Creative Living voor staan. Wanneer je de bestelling hebt ontvangen, kun je aan de slag gaan met het plaatsen. In ons handige online stappenplan leggen we in verschillende stappen uit hoe je een composiet vlonder kunt plaatsen in je tuin.

Kies je voor een composiet vlonder van Henderson Creative Living dan haal je kwaliteit in huis. We zijn exclusief importeur en distributeur van composiet voor heel Europa. Je kunt bij ons rekenen op een snelle levering en je kunt online veilig een bestelling plaatsen. Onze webshop is voorzien van het thuiswinkel keurmerk. Wil je meer weten over het schoonmaken van een vlonder of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op we zijn te bereiken via telefoon op (+31) 36 210 0159 en via mail op: info@henderson-living.com.