STAP 1 - VERZAMEL DE BENODIGDE MATERIALEN

  1. Meetlint of rolmaat
  2. Scherp afbreek mes
  3. Stootblok
  4. Rubber hamer
  5. afstand blokjes 6 mm
  6. Aanslagijzer (optioneel)

 

STAP 2 - DE VOORBEREIDING

Bewaar de planken minimaal 48 uur in een droge ruimte buiten het bereik van direct zonlicht, verwarmings- of koelbronnen in een horizontale positie. Bij het leggen van de vloer wordt aangeraden om planken uit meerdere dozen te mixen voor een gelijkmatige verdeling van kleuren en tinten. Uiteraard is het van belang dat u voor een vlakke stabiele ondergrond zorgt.

SPC-vloeren zijn zeer geschikt voor het leggen over vloerverwarming. Wat wel belangrijk is, is dat de dekvloer over de vloerverwarming minimaal 13 millimeter dik moet zijn. De verwarming zelf kan ook niet op extreem hoge temperaturen ingesteld worden, het vloeroppervlak mag maximaal 29 graden worden.

 

STAP 3 - START IN DE HOEK

Begin met installeren vanuit de linkerhoek van de kamer. Houd een ruimte van minimaal 6 mm vrij vanaf alle muren voor werking van de planken. Gebruik hiervoor voldoende afstand blokjes en installeer de vloer van links naar rechts. Leg de eerste plank tegen de afstand houders in de hoek van de kamer.         

 

STAP 4 - VLOERDELEN AANLEGGEN

Steek de tweede plank met de korte kant in de groef van de liggende plank. Houd de tweede plank met uw rechterhand wat omhoog. Klik de verbinding met uw linkerhand in elkaar en druk de plank met de rechterhand naar beneden. Tik met een stootblok en een zachte hamer voorzichtig de planken tegen elkaar aan om kieren te voorkomen. Ga zo door met de volgende planken. Snijd de laatste plank in de rij op maat met het afbreek mes. Houd ook hier 6 mm ruimte tot de muur.

 

STAP 5 - DE TWEEDE RIJ

Om een nieuwe rij te beginnen, gebruikt u het stuk dat uit de vorige rij is gesneden mits het minimaal 25 cm lang is. De volgende plank klikt u in de reeds liggende rij planken. Druk de plank aan de voorzijde naar beneden om de plank vast te klikken (zie afbeelding 6).

 

STAP 6 - AANTIKKEN

Geef de plank aan de voor- en zijkant een paar voorzichtige tikken met het stootblok en de rubber hamer.

 

STAP 7 - AANTREKKEN

De laatste rij planken kunnen naar elkaar getrokken worden indien u over een aanslagijzer beschikt (zie figuur 7).  

 

STAP 8 - FINISHING TOUCH

Met het aanslagijzer kunnen vervolgens ook de overige zijden nog eens worden aantikken voor een optimaal resultaat (zie figuur 8). Veel plezier van uw nieuwe vloer!